Osijek Mini Maker Faire 2016

Osijek Mini Maker Faire 2016 je prvi događaj takve vrste u Hrvatskoj, a i šire u regiji. Radi se o jedinstvenoj kombinaciji sajma, konferencije i festivala gdje možete pokazati vaše ideje i kreacije, te podijeliti znanje s drugim “makerima”. Izlagači mogu biti tehnološki entuzijasti, hobisti, znanstvenici, umjetnici svih vrsta i dobi – svima im je zajednička inventivnost, kreativnost i “sam svoj majstor” pristup stvaranju.

Originalni Maker Faire je održan u San Mateu, Kalifornija, i 2015. je proslavio desetu godišnjicu s više od 1100 izlagača i 145000 posjetitelja. Detroit, Kansas City, Atlanta, Milwaukee, Orlando, Pittsburgh, San Diego, Silver Spring, Ottawa, Lisabon, Pariz, Rim, Berlin, Newcastle, Hanover, Oslo, Trondheim, Seul, Singapur, Taipei, Tokio i Shenzhen su domaćini “velikih” Maker Faire događaja. Osim njih, u svijetu trenutno postoji preko 120 manjih, neovisnih “Mini” Maker Faire-a, a od ove godine im se pridružuje i Osijek. Grad softvera i novih tehnologija tako popunjava veliku prazninu između Trsta, Beča, Atene i Istanbula. Iako je po nazivu “Mini”, po sadržaju će biti i više nego velik.

“Naš” Maker Faire organizira Osijek Software City u suradnji sa #labOS hacklabom i pod pokroviteljstvom Maker Media, izdavačem časopisa Make koji oko sebe okuplja globalni “makers” pokret. Više o tome pročitajte na ovom linku.

Ako radite na projektima koji uključuju robotiku, mikrokontrolere, računala, elektroniku, RC uređaje, virtualnu stvarnost, 3D printanje, lasere, raketarstvo, avio, auto i ino modelarstvo, stare obrte, interaktivnu umjetnost, zelene tehnologije, električne automobile, interaktivne igračke, sve vrste strojeva (što neobičnije, to bolje), održivu proizvodnju hrane…: prijavite se kao izlagači ili voditelji radionica. Ukoliko želite vidjeti što drugi rade, razmjeniti znanja, dobiti inspiraciju za novi projekt ili samo provesti ugodan dan u druženju s kreativcima svih vrsta, posjetite nas 14.05. u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku, Istarska 3, od 10:00 do 18:00. Ulaz je besplatan, a zabava zagarantirana!