Prvi Osijek Mini Maker Faire je iza nas

Ovim putem zahvaljujemo izlagačima, predavačima i posjetiteljima na utrošenom vremenu, novcu, radu, i nadasve energiji uloženoj u sudjelovanje na prvom regionalnom Maker Faire-u. Vaš je entuzijazam zarazio posjetitelje, medije, volontere, nastavnike i poduzetnike u gradu u kojem je IT industrija jedna od rijetkih koje nude alternativu profesionalnoj stagnaciji i odlasku u inozemstvo. Iskreno vjerujemo da nije potrebno puno da se stvari pokrenu, i mislimo da je ovaj događaj vrijedan doprinos u tom smjeru.

I prije smo organizirali konferencije i razna događanja, ali ništa nije bilo “za dušu” kao ovo. Željeli smo zapaliti iskru kreativnosti u klincima i potaći ih da krenu istraživati i stvarati, da vide da je sve moguće ukoliko to stvarno žele. Po onome što smo vidjeli i čuli, u tome smo potpuno uspjeli. Riječima majke jednog mladog posjetitelja: “Koliko mu je zanimljivo bilo?! Sin je bio ispred vrata pola sata prije službenog otvorenja sajma, ostao je do samog kraja, a jedva sam ga odvukla kući na ručak.”

Naš se rad s učenicima i studentima nastavlja, a nastavljamo i s onim velikim, “ozbiljnim” projektima. Na idućem Maker Faire-u ćemo popraviti ono što nije valjalo na ovome, i potruditi se da bude još bolji, izazovniji i luđi. Svi ste pozvani!

P.S. Rado ćemo se odazvati i pomoći Vaše inicijative i projekte koliko god možemo. Javite nam se putem ove ili Facebook stranice, nadamo se novim i dugim prijateljstvima.


Iz medija:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s